• PCS Brommers, Scooters & Motorscooters in Purmerend

Groot onderhoud sluisbrug Purmerend

Groot onderhoud sluisbrug Purmerend

(10 januari 2020)

De sluisbrug bij Purmerend is vanaf maandag 13 januari tot en met woensdag 29 januari 2020 afgesloten voor verkeer. De provincie is begin november 2019 gestart met het groot onderhoud van de brug.

Automobilisten, fietsers en voetgangers worden omgeleid. Doordat de werkzaamheden plaatsvinden in de winter en er kans is op slecht weer, houdt de provincie rekening met een uitloop tot uiterlijk vrijdag 7 februari 2020.

Werkzaamheden

Het val (beweegbare deel), ook wel brugklep genoemd, wordt op dinsdag 14 januari uitgehesen. Dit deel wordt op de sluis, onder een tent, gecontroleerd en behandeld. Hierdoor is de brug tijdelijk niet in gebruik.

Groot onderhoud

Met het groot onderhoud wordt de brug flink opgeknapt. De installatie van de brug wordt volledig vernieuwd. Ook wordt het val helemaal nagekeken en het dek voorzien van nieuw asfalt.

Hinder

De provincie wil de (geluids)hinder voor de omgeving uiteraard tot een minimum beperken. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer via borden omgeleid over de Jaagweg, Aziëlaan en de Laan der Continenten. Fietsers en voetgangers kunnen de borden volgen voor een omleiding over de Melkwegbrug.

Bron: https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2020/Januari_2020/Groot_onderhoud_sluisbrug_Purmerend

Brug

Bezoek onze winkel